Ο Παπατζής

Περιγραφή Εκπομπής

 Ο κακός ρόλος είναι το μαρτύριο του ηθοποιού. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από το να ζείς στο πετσί ενός άλλου. Από το να υποκρίνεσαι συνεχώς και να μην είσαι ο εαυτός σου ούτε στον ύπνο σου.
Δυστυχώς δεν μπορώ να πώ το ίδιο για πολλούς από αυτούς που βολοδέρνουν γύρω μου.
Διακρίνω ότι είναι ευχαριστημένοι με τον ρόλο της μάσκας  που τους επέβαλλαν κάποιοι άλλοι, ή ακόμα χειρότερα, που τον επέλεξαν οι ίδιοι. Ή αν δεν είναι, προσπαθούν να πείσουν την πάρτη τους ότι τον παίζουν μια χαρά. Και ως ένα σημείο το καταφέρνουν. Αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι καλές νοικοκυρές, ότι είναι προοδευτικοί, ανεκτικοί, τίμιοι, αξιοπρεπείς, μαχητές, χρήσιμοι.
Η αλήθεια είναι ότι ενσαρκώνουν ακριβώς το αντίθετο: είναι αντιδραστικοί, μισαλλόδοξοι, ανέντιμοι, αναξιοπρεπείς, δειλοί και άχρηστοι.
Είτε είναι εξουσιαστές είτε είναι εξουσιαζόμενοι, αυτός ο τόπος βρίθει από ανθρωποειδή μιάσματα, επαγγελματίες καταδότες, μεταλλαγμένα μυαλά, σκουπίδια της πατριαρχίας, και κομματικούς φρανκενστάιν. Όλος αυτός ο αχταρμάς των πυροβολημένων , σέρνει τη χώρα και την κοινωνία σε ένα δρόμο με θανάσιμους κινδύνους και ούτε ένας από αυτούς τους τρύπιους δεν είναι ικανός να κρατήσει το τιμόνι. Είναι όλοι τους μπλα-μπλάδες, ανεύθυνοι, παπατζήδες και ηθικά χρεωκοπημένοι ως το λαιμό.
Η μειοψηφία που τυχαίνει να έχει άλλες καταβολές, αξίες, και αρχές, κοιτάζει από μακριά, μουδιασμένη, αηδιασμένη, και ανήμπορη φαινομενικά να αντιδράσει.
Στην εκπομπή εντοπίζουμε πρώτα το πρόβλημα – τη σαβούρα – την φτύνουμε ομαδικά, και μετά προχωράμε σ’ ενα Ιντερνετικό μασάζ εξ αποστάσεως αυτής της μειοψηφίας, με σκοπό να την κάνουμε να συνέλθει και να επαναδραστηριοποιηθεί στο Κοινωνικο γίγνεσθαι.

 

Επικοινωνία με την Εκπομπή :

8 + 9 =